Des de 1975

Escola de Música Sant Vicenç

Reconeguda pel departament d’educació de la Generalitat de Catalunya

 

Nosaltres

Qui som?

L’ Escola de Música Sant Vicenç la va fundar Pilar Vidal i Vilanova, professora de piano i acordió i cantant lírica el 1975. Durant tots aquests anys l’escola de Música ha evolucionat, ha crescut i ha donat al poble de Sant Vicenç dels Horts un servei i un benefici social en formació musical.


Actualment, l’Escola és present a més de 10 municipis del Baix Llobregat impartint classes musicals i tallers a escoles de primària i secundària, fent audicions i creant espectacles musicals.

Reconeixement

Des de l’any 2017, l’Escola és reconeguda pel departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, amb codi de centre 08075542.

Gràcies a aquest reconeixement, des de l’Escola podem atorgar el diploma dels estudis de grau elemental en qualsevol especialització instrumental.

Objectius

El nostre objectiu general és el desenvolupament cultural i musical a través de diferents àmbits d´actuació: la formació acadèmica i la divulgació de la cultura musical.

Organització

Actualment, l’Escola està formada per un Departament de Clàssica, que aplega més de 10 instruments; l’aula de Música Moderna, on s’imparteixen classes als més joves i també a adults a través de cursos i tallers especialitzats i l’Acadèmia de Cant, on es fa formació de tècnica vocal a futurs cantants, tant lírics com a moderns.

Relació amb la comunitat educativa

L’Escola de Música és un motor actiu en la vida social i cultural del poble a través de projectes com “Jo sóc Músic” , audicions participatives, concerts anuals d’alumnes i professors i projectes educatius a les aules de les escoles de Sant Vicenç dels Horts. 

També col·laborem amb diverses associacions, entitats educatives i culturals, totes elles encaminades a oferir espais per a la formació musical i creativa.

Actualment, l’Escola és present a més de 10 municipis del Baix Llobregat impartint classes musicals i tallers a escoles de primària i secundària, fent audicions i creant espectacles musicals.

Projecte Educatiu

Relació amb la comunitat educativa

A l’Escola de Música estem compromesos amb l’excel·lència educativa i amb el desenvolupament de la personalitat i de les intel·ligències múltiples a través de la pràctica musical.

Educació i motivació

Prioritzem l’educació de valors a través del treball en equip, la confiança entre els alumnes, la cultura de l’esforç i la constància a l’estudi i el treball.

Creiem en la motivació basada en l’adquisició progressiva de les competències, en la satisfacció del compliment dels objectius, en el desenvolupament de la iniciativa personal i en el plaer de la pràctica artística.

La música ha d’arribar al màxim possible de la població, i és per això que potenciem la pràctica amateur i treballem per detectar el talent d’aquells que volen encaminar-se cap a la professionalització.

Competències i itineraris educatius

Es fomenta en un pla d’estudis dissenyat perquè els nostres alumnes adquireixin les competències necessàries per a la pràctica de la música clàssica i moderna, amb itineraris que permetin avançar a velocitats diferents, segons la motivació, la dedicació i el talent de cada alumne.

El pla d’estudis que seguim està dotat de tots els recursos necessaris per aplicar-lo amb garanties: material didàctic, avaluació continuada de tots els alumnes, amb qualificacions al final de cada etapa i formació permanent del nostre professorat.

Experiència musical

Tots els nostres alumnes participen anualment en produccions artístiques per expressar-se com a músics des del primer dia i al llarg de tots els diferents nivells de la formació musical.

Professorat

L’Escola de Música compta amb un equip de professionals en actiu del món pedagògic i intepretatiu. Cada professor s’involucra en el desenvolupament pedagògic i artístic de cada alumne, començant a les aules i avançant fins els escenaris, i fent d’aquesta una experiència beneficiosa a nivell personal.

Els professors son professionals de diferents nivells i perfils musicals: professors de grau superior i llicenciats en pedagogia musical, professors amb formació musical de grau mitjà, músics experimentats i intèrprets i especialistes en iniciació musical i educació primària.

Departament de música clàssica

Departament de música moderna

Departament de cant